Fa dues setmanes que Mas va demanar declarar pel 9N

CDC ha fet córrer que es tracta d'una persecució política
artur mas
artur mas

Durant la campanya electoral del 27-S, els advocats del president en funcions del Govern de la Generalitat, Artur Mas, van demanar que el seu representat fos citat a declarar i que aquesta compareixença tingués lloc abans que la dels testimonis previstos per tal de “fer valer el dret de defensa” dels imputats”, segons l’argumentació dels lletrats revelada per El Mundo i La Razón.

La petició de Mas, que finalment declararà el dia del 75è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys, fou rebuda pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) fa dues setmanes. En l’escrit de la defensa del president s’argumenta que els imputats han de declarar abans que els testimonis, per bé que en aquest cas ja han declarat quatre persones.

Els querellats per la celebració de la consulta alternativa del 9N van demanar de manera informal el passat 30 de juliol que la citació de Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau no es produís abans de la contesa electoral del 27-S per no interferir en la votació i l’instructor, Joan Manel Abril Campoy, va acceptar la seva petició.

El perfil d’Abril Campoy
Aquest magistrat és també l’actual president del Tribunal Superior de Justícia d’Andorra, condició denunciada públicament pel Partit Pirata perquè exerceix aquesta responsabilitat en un “país estranger amb sensibles conflictes econòmics amb la qüestió Convergència–Pujol i altres investigacions”. En l’informe elaborat per aquesta formació s’alerta del fet que Abril Campoy “seria l’última persona que hauria de decidir, per exemple, quines dades es donen des d’Andorra a la Hisenda espanyola de qualsevol investigat”.

Abril Campoy, que fou l’instructor del cas Mercuri i va encapçalar els serveis jurídics de l’Ajuntament de Barcelona durant les etapes dels alcaldes Jordi Hereu i Xavier Trias, va ser escollit l’any 2012 membre del TSJC pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) entre tres candidats, tots ells proposats per CiU, el PSC, ERC i ICV-EUiA. Ramon Camp, vocal de CiU al CGPJ, va ser l’artífex de l’elecció d’Abril Campoy.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari