La Policia troba un altre compte suís d’Osàcar

Amb més d'un milió d'euros transferits des de Gibraltar
daniel osacar
daniel osacar

La investigació policial vincula l’extresorer de Convergència Daniel Osàcar amb un segon compte bancari a Suïssa. El maig del 2014 es va saber que la Justícia investigava un compte al mateix país amb 1,28 milions d’euros i actualment la Policia segueix la pista d’una transferència efectuada el 2013 des d’un compte dipositat des del 2005 al Banc Atlàntic EFB de Gibraltar cap al Banc Internacional AG de Zuric, revela aquest dilluns la Cadena SER citant les dades d’un informe confidencial.

Segons aquesta informació, Osàcar disposava d’1.004.877,92 euros en aquest compte, sobre el qual Espanya ja ha demanat les autoritats de Suïssa que confirmin si l’extresorer convergent el manté encara a nom seu.

La investigació d’aquest compte, però, no està encara judicialitzada, especifica la SER. L’operació de transferència de Gibraltar a Suïssa, indica la mateixa informació, fou efectuada per Ian Collison, de la firma d’advocats Baiker Tilly.

CDC diu la seva
Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), com ja va fer l’any passat amb quan es va relacionar Osàcar per primer cop amb un compte a Suïssa, s’ha fet ressò de la versió dels fets del seu extresorer: “Daniel Osàcar nega tenir un compte a Suïssa i recorda que aquests fets ja han sigut investigats”, explica el partit en un comunicat.

El Júnior i Andorra
També en l’òrbita convergent, i relacionada amb paradisos fiscals, una informació del digital El Español indica aquest dilluns que Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l’expresident de la Generalitat, va fer veure que, oficialment, els seus comptes a Andorra pertanyien al seu pare perquè qui era la seva dona aleshores, Mercè Gironès, no hi pogués accedir en cas de divorci.

Andbank, segons la mateixa informació, disposa d’un document del 1997 que demostra que el Júnior va posar tots els seus comptes a nom del seu pare per tal que, segons els investigadors, constés que l’expresident n’era el titular malgrat que la titularitat real no va canviar. Aquell any Jordi Pujol jr., que vivia una crisi matrimonial que no acabà en divorci, va voler dificultar eventuals reclamacions econòmiques de la seva esposa i blindar-se contra una possible pèrdua d’una part dels seus diners.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari