El gendre dels Tous pacta i evita el judici

La Fiscalia canvia la qualificació del delicte i l'acusat no haurà d'ingressar a la presó
lluis corominas
lluis corominas

Lluís Corominas, gendre dels Tous, ha pactat amb la Fiscalia una pena de dos anys de presó i evitarà un nou judici, així com l’ingrés en un centre penitenciari.

Corominas fou absolt el 2011 d’homicidi després d’haver mort, l’any 2006, un suposat membre d’una banda de lladres assaltant del xalet de família de joiers.

El Tribunal Constitucional va recolzar la decisió del Tribunal Suprem i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de repetir el judici perquè es considerava mal fonamentada l’absolució del gendre dels Tous, però això no succeirà. 

Corominas ha acceptat una condemna per homicidi imprudent (i no dolós), nova qualificació del delicte pactada amb el Ministeri Públic que assumeix que no disparà amb la intenció de matar, i podrà complir-la amb treballs socials.

L’acord entre les parts s’ha de confirmar dijous vinent, la data del judici.

Suports públics
Dues figures mediàtiques com Pilar Rahola i la monja Lucía Caram han manifestat públicament el seu suport a Corominas els darrers anys. Rahola va escriure que el gendre dels Tous va actuar “en legítima defensa” i Caram el va presentar com una “víctima” de les circumstàncies i ha destacat la seva bonhomia reiteradament.

Totes dues formen part del patronat de la Fundació Rosa Oriol, presidida per la fundadora de Tous i sogra de Corominas, i del qual també forma part Helena Rakosnik, l’esposa del president Artur Mas. Lluís Corominas també és membre del patronat i forma part de l’òrgan de govern de la fundació.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari