Quin pes tenen els líders de Podem Units?

Enric Martínez
Enric Martínez

Podem Units és un corrent crític de Podem que, davant el que qualifiquen de deriva independentista de Catalunya Sí que es Pot, han decidit crear un nou partit de cara a les eleccions del 27-S: Units Sí, que defineixen com una nova formació d’esquerra “lliure de nacionalismes”. Ja estan recollint signatures per poder concórrer als comicis. Els dos principals impulsors són Enric Martínez Herrera, professor de Ciències Polítiques, i Ángela Herrero Vicario, pensionista.
 

En les eleccions internes a secretari general de Podem, efectuades el novembre de l’any passat, Enric Martínez va quedar en tercera posició, amb 750 vots, però escombrat per Pablo Iglesias, que en va obtenir 95.311.
 

En les votacions al Consell Ciutadà de Podem, Enric Martínez va quedar en la posició 93, amb 2.486 suports; i Ángela Herrero Vicario, en la 233, amb 1.108. La primera posició va ser per a Íñigo Errejón, amb 91.085 vots. Tant Enric Martínez com Ángela Herrero van quedar fora d’aquest òrgan de direcció de Podem perquè només està format per 62 membres electes i pels 17 secretaris de les autonomies.
 

En les eleccions municipals del maig passat, Ángela Herrero es va presentar com a cap de llista del Partit Socialista del Treball (Internacionalista) per Sabadell, però només va obtenir 272 vots, el 0,32%. De les 11 llistes que es van presentar a Sabadell, el PST (I) va quedar en dècima posició, entre els defensors dels animals PACMA, amb 1.712 vots, i UPyD, els últims, amb 265 vots.
 

Per a concórrer a les eleccions del 27-S, Units Sí necessita 5.300 signatures.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari