Un dels nous amos del Girona FC fou condemnat per corrupció

Jean-Louis Dutaret arriba de la mà de Pere Guardiola, germà de l'entrenador del Bayern
dutaret
dutaret

El Girona FC ha tancat una sorprenent temporada 2014-2015: va estar a punt de pujar a Primera Divisió, però va perdre de manera incomprensible i rocambolesca el playoff d’ascens; a més, en les últimes setmanes ha canviat de propietaris i ha passat a mans de l’empresa francesa TV Sports Events, que s’ha quedat amb el 80% de les accions. En aquesta operació de compra-venda hi ha intermediat Pere Guardiola, germà de l’entrenador del Bayern de Munic i empresari vinculat al grup Mediapro.

De fet, segons expliquen a Girona, el grup Mediapro és qui comanda, en realitat, les regnes del club de la capital de l’Onyar. TV Sports Events, una productora especialitzada en l’organització d’esdeveniments esportius d’escassa rellevància, té la seva seu a París i els nous propietaris del Girona FC no tenen la intenció de portar la gestió directa de l’entitat.

En aquest sentit, Nacho Mas-Bagà, un executiu procedent de Mediapro, ha estat nomenat director general plenipotenciari del club i per ocupar el càrrec de president ha estat designat Delfí Geli, exjugador del Barça i de l’Atlético de Madrid. Però sembla que Pere Guardiola no ha tingut massa bona vista a l’hora de trobar els nous inversors que han de garantir la viabilitat del Girona FC.

El president de TV Sports Events, Jean-Louis Dutaret, arrossega un passat tèrbol i complicat. L’any 1995 va ser condemnat a quatre anys de presó i a una multa de 400.000 francs per la seva participació en un escàndol de corrupció que va acabar amb la carrera política d’Alain Carignon, alcalde de Grenoble i ministre de Comunicació en el govern de dretes d’Edouard Balladur, que va haver de dimitir de tots els seus càrrecs.

Jean-Louis Dutaret era la mà dreta d’Alain Carignon i va passar sis mesos en presó preventiva per l’anomenat cas Dauphiné News. L’affaire va esclatar en descobrir-se que la privatització del servei de subministrament d’aigua a Grenoble havia estat ordit i pactat secretament per Alain Carignon i Jean-Louis Dutaret amb l’empresa Lyonnaise des Eaux a canvi de diners i regals.

En total, els subornspagats per la multinacional francesa als dos principals implicats pujaven a més de 20 milions de francs.

A banda de diners, Lyonnaise des Eaux va posar un pis a París a l’alcalde de Grenoble i li va pagar bitllets d’avió i luxoses estades de vacances. Per la seva banda, Jean-Louis Dutaret va cobrar 2 milions de francs amb factures falses.

Quin sentit té que TV Sports Events hagi comprat el Girona FC? Què hi pinten Jean-Louis Dutaret, Pere Guardiola i Jaume Roures en aquesta estrambòtica operació?

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari