Quin drama viuen molts diputats del Parlament?

Título de la imagen
Título de la imagen

Un cop que el president Artur Mas dissolgui el Parlament i convoqui eleccions, molts dels actuals diputats hauran de buscar feina perquè, tal com apunten fonts parlamentàries, quedaran fora de les llistes o en llocs d’improbable elecció.

Per aquest motiu, aquestes fonts assenyalen que alguns diputats estan més preocupats pel seu futur personal que pel del país i, fins i tot, n’hi ha que ja han preparat el retorn a antigues feines o a l’empresa familiar. Un diputat assegura que “la majoria” s’haurà de buscar la vida.


La confluència de CDC i ERC
a la llista de Junts pel Sí, amb el fitxatge d’independents en els primers llocs, apartarà del Parlament bona part dels seus actuals diputats. Per part de CDC, ha anunciat l’adéu l’exconseller Antoni Fernández Teixidó, que es dedicarà al seu gabinet d’assessoria econòmica i fiscal, i fonts convergents assenyalen que tampoc continuarà al Parlament o al futur govern consellers com Felip Puig, tot i la seva rauxa independentista. En un principi, s’apuntava que el conseller Germà Gordó havia comunicat al president Artur Mas que no pensava anar a la llista ni tampoc formar part del proper govern, però, posteriorment, s’ha confirmat que s’integrarà a la candidatura de Junts pel Sí.


A Esquerra
, han renunciat a anar a les llistes els diputats Pep Andreu, alcalde de Montblanc; Dionís Guiteras, alcalde de Moià i recentment nomenat vicepresident de la Diputació de Barcelona; i Gemma Calvet, que es reincorpora a l’advocacia.


Unió perdrà la major part dels 16 diputats
que tenia aquesta legislatura perquè els sondejos tan sols els atorguen tres escons. Joana Ortega també ha renunciat públicament a anar a les llistes.

Dos partits que apunten a la baixa com són els socialistes i els populars preparen una purga en les seves llistes per frenar la caiguda. Per part del PSC, diuen adéu Celestino Corbacho, Xavier Sabaté, Núria Ventura, Montserrat Capdevila –imputada en el cas Mercuri–, Pere Navarro … i, fins i tot, Núria Parlon, l’alcaldessa de Santa Coloma, s’ha autodescartat. Respecte als populars, la veterana Dolors Montserrat també s’ha acomiadat.

La confluència d’esquerres de Catalunya Sí que es Pot deixarà fora la major part dels actuals diputats d’ICV i EUiA començant per Joan Herrera, Dolors Camats, Jaume Bosch o Joan Mena. La CUP canviarà els seus actuals tres diputats.

En canvi, Ciutadans espera mantenir el gruix dels sus parlamentaris, si bé substituirà Inés Arrimadas per Albert Rivera, que se’n va de candidat a les generals. A Ciutadans no hi ha preocupació pel futur laboral, sinó tot el contrari: esperen tenir més col·locats.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari