Denuncien tracte de favor a Jordi Sumarroca a la presó

La Justícia investiga el fill d'un dels fundadors de CDC per presumpte suborn a l'exalcalde de Torredembarra
Jordi Sumarroca
Jordi Sumarroca

Jordi Sumarroca Claverol, membre d’una de les famílies d’empresaris més poderoses del pujolisme i conseller delegat de la constructora Teyco, es troba reclòs a la presó de Quatre Camins per ordre del Jutjat d’Instrucció número 1 d’El Vendrell, que l’investiga per un suposat suborn a l’exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué.

Els seus primers dies de privació de llibertat els va passar, però, a la presó de Tarragona, els funcionaris de la qual denuncien que va rebre tracte de favor, revela El Mundo.

Segons els enllaços de CCOO en aquest centre penitenciari, publica aquest diari, Jordi Sumarroca va rebre el primer el tracte de favor 20 minuts després d’haver entrat a la presó, quan la sotsdirectora de Tractament del centre, malgrat que cinc funcionaris treballaven en el torn nocturn, va presidir el ‘comitè de benvinguda’, quelcom que els treballadors destaquen com a inusual i que vinculen a una possible trucada des de Barcelona.

El según tracte de favor que assenyalen està relacionat amb el contacte que va mantenir amb els seus advocats el darrer diumenge. Es tracta, expliquen, d’una comunicació que es demana amb una setmana d’antelació i es realitza de dilluns a divendres en una sala de locutoris. No només denuncien que es produís en cap de setmana, sinó que, a més, va tenir lloc en un despatx on era possible el contacte directe, quelcom que els treballadors de la presó troben insòlit.

Aquests denunciants també assenyalen que Jordi Sumarroca no va haver d’esperar als terminis i a la sol·licitud típiques dels vis a vis, sinó que es va trobar amb la seva esposa i germans diumenge a primera hora i no en els locutoris que la majoria de reclusos fan servir en la seva primera comunicació amb la família quan ingressen a la presó.

Els treballadors de la presó critiquen, en aquest sentit, el fet que alts funcionaris, que no són funcionaris de carrera (els designa la Generalitat), són servils amb el poder polític fins al punt de saltar-se normes.

Amb Masagué, també
Segons expliquen els mateixos funcionaris a El Mundo, l’exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, també va rebre el mateix tracte de favor que Jordi Sumarroca pel que fa al ‘comitè de benvinguda’ i a la comunicació amb el seu advocat.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari