Preocupa la proximitat de l’incendi d’Òdena a un gran magatzem d’explosius

Els bombers vigilen que no arribi a la Unión Española de Explosivos
incendi odena
incendi odena

Els serveis d’extinció d’incendis que treballen contra el foc que ha cremat més de 1.200 hectàrees de l’Anoia i el Bages vigilen molt especialment que les flames no avancin cap a la ubicació de les instal·lacions d’Unión Española de Explosivos SA, el magatzem d’explosius més gran de Catalunya.

La boira, que havia complicat aquest dilluns l’ús de tots els mitjans aeris -17 helicòpters de la Generalitat i 5 del Ministeri d’Agricultura- contra un foc contingut però encara actiu, ha començat a escampar i s’han pogut començar a enlairar els efectius aeris per ajudar a combatre l’incendi juntament amb els 122 mitjans terrestres i els més de 200 bombers.

Segons ha explicat el conseller d’Interior, Jordi Jané, el principal problema durant les pròximes hores pot ser el vent, que podria bufar de sud a nord i fer perillar “zones ja protegides”.

L’incendi ha deixat d’avançar durant la nit gràcies a l’esforç de contenció dels bombers, que esperen tenir controlat el foc a partir del migdia d’aquest dilluns. Les condicions meteorològiques de les darreres hores són més favorables als treballs d’extinció.

122 persones han estat desallotjades per precaució i han estat traslladades a centres municipals.

Un imputat
L’amo de la finca on va començar l’incendi ha estat imputat com a presumpte autor d’un delicte d’incendi forestal. Ell mateix ha canviat la seva versió dels fets i ha reconegut, aquest dilluns, que manipulava la picadora de palla que, segons els agents que investiguen, és l’origen del foc.  

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari