Primer gol a Raül Romeva

Junts pel Sí fitxa com a economista estrella un enemic de la Renda Garantida de Ciutadania
Raül Romeva
Raül Romeva

Raül Romeva, en una de les seves primeres declaracions després de saber-se que ocuparà el primer lloc de la candidatura Junts pel Sí, va dir que defensarà la Renda Garantida de Ciutadania. Pocs dies després presentava com a valor de la seva llista el catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat. Ocuparà el setè lloc.

Oriol Amat va indignar els promotors de la iniciativa legislativa popular de la Renda Garantida de Ciutadania en la seva intervenció, el passat 14 d’abril, a la comissió del Parlament que ha estudiat aquest projecte. Amat, convidat a intervenir per Convergència i Unió, va fer un atac frontal contra la proposta que va arribar al Parlament avalada per la firma de més de 120.000 ciutadans.

Va fer una compareixença de 15 minuts en la qual va resumir en 8 punts tots els arguments perquè no s’aprovés la Renda Garantida de Ciutadania. No es va estalviar cap tòpic. Que hi ha molta gent que no treballaria si rebés aquesta prestació. Que desanimaria els emprenedors. Que hi ha molt espavilat que la cobraria de forma fraudulenta. Que hi hauria feines que ningú no voldria fer. Que no hi ha prou diners (va arribar a dir que costaria més que tot el pressupost de la Generalitat actual). Que l’administració catalana no està preparada per gestionar un servei d’aquest tipus. Es va quedar descansat.

“Què volem? Una Catalunya emprenedora o una Catalunya subsidiada?”, va demanar-se. La pregunta, ara, potser li toca contestar-la a Raül Romeva.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari