CiU pacta un Ajuntament sociovergent a Vic

La majoria alternativa d'esquerres al consistori queda enterrada
anna erra
anna erra

El nou Govern municipal de Vic serà sociovergent i, per bé que no manarà amb majoria absoluta, enterra les possibles majories alternatives d’esquerres: el PSC entra al Govern municipal després d’assolir un acord amb CiU, que la legislatura anterior va governar amb el suport d’ERC.

En el nou consistori d’un dels feus independentistes més notables, els convergents, encapçalats per l’alcaldessa Anna Erra, incorporen el representant d’un partit que no promou el ‘procés’: el regidor socialista Benjamí Dòniga, que assumirà Fires i Mercats, informa Nació Digital.

La sociovergència vigatana trenca una correlació de forces que, en el cas que CiU hagués governat en solitari, com es preveia, amb 9 regidors, possibilitava una majoria de les esquerres amb els 11 representants que sumen ERC, Capgirem Vic, Vic per a Tots -ICV, EUiA i Podem- i el PSC.

L’escenari sociovergent, d’altra banda, reactiva l’ultradretà i xenòfob Josep Anglada, en un principi arraconat de la ronda de negociacions i ara incorporat als contactes. Si les esquerres si voten el mateix en el futur, pot ser clau per a CiU comptar amb ell per batre-les.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari