El PSUCviu acusa Artur Mas d’apropiació indeguda

Arran de la crida del president a constituir una llista en la qual s'integressin, entre d'altres, representants "de l'antic PSUC i el comunisme
Artur Mas durant la sessió de Control parlamentària
Artur Mas durant la sessió de Control parlamentària

El PSUCviu ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, d'”apropiació indeguda” arran de la seva crida a constituir una llista en la qual s’integressin, entre d’altres, representants “de l’antic PSUC i el comunisme”. En un comunicat firmat per la secretaria política de l’organització es diu que: “El PSUC, a partir de la seva condició de partit dels comunistes catalans, es va definir sempre com un partit nacional i de classe, que tenia un projecte polític nacional, que no nacionalista, per a Catalunya partint del reconeixement de la seva realitat com a nació, al mateix temps que postulava que la classe obrera havia d’ocupar un lloc central en la definició del futur del país.

A partir d’aquesta definició, l’estratègia política del PSUC es va basar sempre en dos eixos que no es poden entendre l’un sense l’altre: l’impuls dels moviments socials i la centralitat de la política d’unitat democràtica, caràcter distintiu dels comunistes catalans, que va tenir en l’Assemblea de Catalunya la seva expressió plàstica més palmària. Coherent amb aquests principis, el PSUC va ser un partit internacionalista, solidari amb la lluita dels treballadors d’arreu del món en defensa d’uns interessos comuns, conscient que les confrontacions ètniques o tribals, així com els nacionalismes excloents, no són sinó manipulacions capitalistes per tal de dividir la classe obrera.

El PSUC va defensar el dret d’autodeterminació dels pobles, i es va pronunciar des de sempre per una República federal dels pobles d’Espanya, com a expressió de la realització de la democràcia política i econòmica, com un pas previ al socialisme”.

Aquestes reflexions condueixen la direcció del partit a preguntar-se: “Què tenen a veure aquests valors amb allò que representa el Sr. Artur Mas i el seu partit?”. I es respon: “És evident que res. Res a veure amb el partit de les retallades que ha fet de la crisi una estafa, res a veure amb la genuflexió davant dels interessos de la troica i del capitalisme especulatiu, res a veure amb la manipulació del fet nacional en ares de la divisió dels treballadors de Catalunya, res a veure amb un partit que té les seves arrels en el poti-poti de corrupció del pujolisme, res a veure amb la venda d’allò que es col.lectiu en benefici d’interessos privats.

Invocar els valors del PSUC es pot convertir, i en aquest cas es converteix, en una apropiació indeguda, i el president d’un partit que té quinze seus embargades per la judicatura per fets no precisament honorables, hauria de saber que l’apropiació indeguda és un fet delictiu, que si bé en aquest cas no tindrà efectes jurídics, sí que n’hauria de tenir de morals, si la manca de vergonya no ho impedeix”.

Artur Mas ja va dir en la conferència on va fer aquest anunci que ha posat la directa. “I ja se sap què passa quan es posa la directa”, va afegir. Passen coses com les que denuncia el PSUCviu.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari