Els interessos al sector alimentari del nou conseller d’Agricultura

Jordi Ciuraneta, amb bagatge públic i sobretot privat, està vinculat almenys a sis empreses
L'anterior conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta.
L'anterior conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta.

En la remodelació del Govern català coneguda aquest dilluns, Artur Mas ha optat per substituir qui havia estat fins ara el seu únic conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, per Jordi Ciuraneta, un diputat convergent amb una trajectòria en la qual destaquen les responsabilitats públiques i de partit en alguns d’aquests sectors i, encara més, els interessos i el bagatge privats en algunes de les àrees d’activitat vinculades al departament que ja encapçala.

Com fan gairebé una quarantena de diputats del Parlament de Catalunya, combina activitats professionals fora de la cambra i vida política. Els seus interessos en el mercat alimentari estan permeses per la normativa d’incompatibilitats del Parlament, admeten diputats de l’oposició, que critiquen el nomenament, no obstant això, des del vessant ètic i moral.

Ciuraneta, segons la informació que va lliurar al Parlament i consta a la seva fitxa, presideix Agro Foods & Commerce, forma part dels consells d’administració d’Ingal Renovables i de Total Foods, és també conseller-vocal d’Oliers i administra les firmes del sector porcí Cimar i Ciuporc.

El conseller Ciuraneta, diplomat en administració i direcció d’empreses per ESADE i diputat per Lleida, acredita una trajectòria en càrrecs de responsabilitat al sector primari, en particular al porcí. Membre de CDC i de les joventuts convergents des del 1989, dirigirà el Departament d’Agricultura, en principi, els tres mesos vinents, després d’haver exercit com a director general de Pesca (del 2012 al 2014) sota l’autoritat de l’exconseller Pelegrí i com a assessor d’Agricultura, Ramaderia i Pesca del president Mas (del 2011 al 2012).

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari