Al PSC ‘li toca’ la majoria als Hostalets de Pierola

Un sorteig als jutjats desfà l'empat tècnic amb ERC
vandrell hostalets
vandrell hostalets

El PSC ha esdevingut el partit majoritari als Hostalets de Pierola després d’una insòlita jornada als jutjats d’Igualada, on s’ha desfet, amb un sorteig, l’empat tècnic entre els socialistes i ERC.

La nit del 24-M, els republicans comptaven amb 439 vots i 5 regidors, però un recurs del PSC, que en totalitzava un vot i un regidor menys, ha reeixit i la Junta Electoral d’Igualada ha acabat validant un vot que la Mesa Electoral havia anul·lat perquè el sobre contenia una targeta censal.

En el sorteig, que ha consistit en la tria d’un de les dues paperetes amb què els dos partits optaven a endur-se, per atzar, el cinquè regidor, han tingut sort els socialistes. ERC, per la seva part, ha anunciat que presentarà al·legacions.

El procediment de desempat, previst per la llei, és “poc seriós”, segons l’actual alcalde i candidat socialista Daniel Vendrell, que troba que “és una passada que una cosa tan seriosa es decideixi amb un sorteig”. Jordi Calpe, l’alcaldable per ERC, també crític, diu que “avui hem descobert la lletra petita del contracte” i que “ara resulta que la democràcia tanca la festa amb un sorteig a cara o creu”.

El macro abocador
Aquest municipi ubicat a l’Anoia té una població que frega els 3.000 habitants i, juntament a més dels jaciments fòssils, disposa d’una altra particularitat: la presència de la quarta planta de tractament de residus de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ecoparc 4, una infraestructura amb un cost oficial xifrat en 59 milions d’euros que rega amb diners les arques municipals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides