Anticorrupció investiga les factures del ‘Ritaleaks’

Obre diligències penals sobre les luxoses despeses de l'alcaldessa de València, que aspira a una nova reelecció
rita barbera
rita barbera

La Fiscalia Anticorrupció ha acceptat investigar despeses per valor de 278.000 euros de l’Ajuntament de València en el període 2011-2014. L’anomenat ‘Ritaleaks’ s’afegeix, així doncs, a les diligències iniciades el desembre passat per Anticorrupció sobre regals de luxe a Feria Valencia.

Les noves diligències s’engeguen després de la publicació, per part de Compromís, de 446 factures escanejades corresponents a despeses de l’alcaldia de València i arran de la posterior entrega d’aquests documents a Anticorrupció, que haurà d’escatir si, com sospita la formació, l’alcaldessa Rita Barberà va obrar amb manca d’ètica en la despesa i va cometre malversació.

Segons la denúncia de Compromís, les factures poden revelar finançament irregular del PP valencià, exposen despeses de representació inflades i posen de manifest possibles fraccionaments il·legals de contractes.

Barberà, el passat abril, va assegurar que no hi havia cap revelació tot argumentant que totes les despeses havien estat fiscalitzades i que Compromís manipulava “la transparència municipal”. No obstant això, també va anunciar que els serveis jurídics de l’Ajuntament estudiarien si s’havia comès una vulneració de la Llei de Protecció de Dades.

Les diligències penals es coneixen en la recta final de la campanya electoral. Barberà aspira a la seva sisena reelecció com a alcaldessa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides