La Diputació desvia a empreses 1ME de cooperació al desenvolupament

CiU ha canviat la política d'ajudes, que orienta cap a la internacionalització
Salvador Esteve
Salvador Esteve

La Diputació de Barcelona ha repartit entre empreses i fundacions privades un mínim d’un milió d’euros de les partides destinades a la cooperació al desenvolupament, que normalment anaven dirigides a projectes de cooperació a països empobrits, segons una informació de ‘eldiario.es’.

Convergència i Unió ha canviat substancialment, des que al 2011 es va fer amb el control de l’ens supramunicipal, la política d’ajudes a la cooperació i al desenvolupament, per impulsar la internacionalització d’empreses.

Així, el 0,7% d’ajudes que històricament han reivindicat diverses associacions pels drets humans han servit per injectar fons a empreses perquè desenvolupin la seva activitat a països del primer món. El ‘diario.es’ va demanar aclariments per escrit a la Diputació, i des de l’ens van contestar que el responsable, Jordi Castells Masanés, “estava de viatge” quan, segons el diari, “alguns testimonis el van veure a la seva oficina”.

Empresa i clima ha estat una de les entitats més beneficiades per aquesta política neolliberal de subvencions: 228.000 euros des del 2013. La patronal catalana Pimec, 156.000 euros des del mateix any. Strategic SL, consultora especialitzada en guiar empreses a la conquesta de nous mercats, 66.000.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides