El president-saquejador de La Seda eludeix la presó

La Fiscalia, que havia sol·licitat una condemna de 27 anys, en pacta una mínima amb Rafael Español
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Rafael Español, expresident de La Seda de Barcelona, no ingressarà a la presó malgrat haver admès el saqueig d’aquesta emblemàtica empresa química catalana i malgrat que la Fiscalia havia sol·licitat inicialment que se’l condemnés a 27 anys i mig de presó per delictes d’apropiació indeguda, frau fiscal i falsificació de documents.

Finalment, la Fiscalia i Español han pactat i l’empresari, una figura al servei de l’anomenat sector negocis de Convergència, ha estat condemnat a un any i onze mesos de presó i haurà de pagar una multa de gairebé 703.000 euros pel desviament de 12,2 milions.

La Fiscalia ha rebaixat la seva petició inicial basant-se en els atenuants d’una dilació indeguda en el procediment i en el fet que els acusats han pagat part de les quantitats exigides en concepte de responsabilitat civil. Tanmateix, Español i el seu col·laborador en el desfalc, Antonio Comadrán, que també rep una pena mínima, han abonat a Hisenda els diners defraudats quan manaven a La Seda.

Español no té antecedents penals, per la qual cosa el més probable és que no hagi d’entrar a la presó, el mateix que passa amb la resta de membres de la cúpula de La Seda implicats en la trama delictiva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides