Un fill de Trias fa negocis amb socis de Suïssa

L'alcalde es va querellar contra 'El Mundo', que va publicar que havia mogut milions de comptes helvètics cap a Andorra
Xavier Trias
Xavier Trias

Quan El Mundo va publicar, el passat mes d’octubre, que l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, tenia un compte amb almenys 12,9 milions d’euros ocult a Andorra, amb diners suposadament moguts des de la Union de Banques Suisses (UBS) el 2013, l’alcaldable convergent va negar categòricament tenir diners a l’estranger i es va querellar contra el diari d’Unidad Editorial.

Aquest divendres, una informació de la Directa torna a vincular, tot i que indirectament, Trias amb diners de Suïssa. El fill gran de l’alcalde de Barcelona, Àlex Trias Arraut, projecta el luxós Camping de les Arts a Mont-roig del Camp i en aquesta operació és clau Camping Car SA, de la qual Àlex Trias és director adjunt: un 76’5% de les accions d’aquesta societat pertanyen a Praz-Vugny SA (61,36%) i Langerstried SA (15,18%), dues societats suïsses.

El fill gran de l’alcalde de Barcelona no és l’únic membre de Camping Car SA vinculat als Trias. Segons la mateixa informació, formen part de la direcció de la societat quatre membres de la família Arraut, cosins i nebots de Xavier Trias.

“Una agressió” a la costa
L’adquisició dels terrenys data del 1998, però la Comissió d’Urbanisme de Tarragona, que depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, no va acceptar la construcció del projecte fins al 2014, ha explicat Trias Arraut al Diari de Tarragona. El president del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC), Andreu Escola, per la seva part, ha declarat a la Directa que el projecte “és una agressió més a la costa” de Tarragona.

Vincles helvètics
Fa uns mesos, l’alcalde Trias va obtenir un document de la Union de Banques Suisses (UBS) que negava que hagués tingut mai comptes en aquesta entitat, com havia publicat El Mundo, mitjà que va arribar a atribuir-li un número de compte (UBS nº 7651162-3445.954).

La informació destapada ara vincula el seu fill de manera directa amb el país helvètic. En el passat, durant els anys 70, el mateix alcaldable convergent per Barcelona va estudiar un postgrau i va treballar a Berna. A més, un antic amic íntim de Trias, el financer Javier de la Rosa, té un vincle demostrat amb Suïssa: es va apropiar indegudament de fons del grup KIO (Kuwait Investments Office) i va pagar comissions mitjançant l’UBS.

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari