Vives pot ser arquebisbe de Barcelona divendres, diu la premsa andorrana

L'actual copríncep d'Andorra succeirà Lluís Martínez Sistach
joan enric vives
joan enric vives

L’actual arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, hauria d’haver estat substituït fa tres anys i el pròxim divendres, segons El Periòdic d’Andorra i Diari d’Andorra, arribarà l’hora del seu relleu.

Malgrat que no s’ha confirmat oficialment, tot apunta que Joan Enric Vives, arquebisbe de la Seu d’Urgell, serà nomenat arquebisbe de Barcelona el 15 de maig, pocs dies després de la visita de Martínez Sistach al Vaticà.

Segons els mateixos diaris, el càrrec simbòlic de copríncep, que comparteixen “a títol personal i exclusiu, el Bisbe d’Urgell i el President de la República Francesa”, diu la Constitució andorrana del 1993, quedarà vacant fins que s’esculli un substitut de Vives a La Seu d’Urgell.

No obstant això, Hispanidad.com va publicar que Vives s’hauria estat plantejant cedir la condició de copríncep a Felip VI, l’actual rei d’Espanya. Per fer-la efectiva, això sí, caldria reformar la Constitució del Principat.

La intenció del Vaticà amb el nomenament de Vives, de perfil sobiranista moderat, és que el nou arquebisbe de Barcelona no grinyoli en el context del procés sobiranista i que el nou cardenal exerceixi de factor cohesionador a Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides