Els amiguets callen per “defensar el clan”

L'expresident de Sony Espanya i la seva dona no contesten les preguntes a la comissió sobre el frau
Navarrete, a la comissió Pujol
Navarrete, a la comissió Pujol

Creuaments de factures, documents falsos, el suposat cobrament d’un milió d’euros… malgrat les investigacions que consten al sumari del cas ITV sobre la participació als negocis d’Oriol Pujol i Sergi Alsina de l’expresident de Sony Espanya, Pedro Navarrete Sanz, i de la seva dona, María Jesús Muro, cap dels dos compareixents ha respost aquest dilluns les preguntes dels diputats de la comissió parlamentària sobre el frau i la corrupció. I això que cap dels dos està imputat.

“Han vingut aquesta tarda a prendre el pèl al Parlament de Catalunya. Tenen pacte de silenci per por a represàlies?”, ha dit el diputat d’ICV-EUiA, Joan Mena. “Aquest silenci organitzat, mafiós, em sembla ridícul, venint d’un directiu d’una empresa important”, ha dit la diputada de la CUP, Isabel Vallet. “La conclusió és que hi ha un pacte de silenci o una conveniència de silenci”, ha dit el diputat de C’s, Carlos Carrizosa.

“Tot ho fan per una finalitat: salvar la cara al clan Pujol. És inadmissible que vostès no tinguin la valentia de parlar. A vostès el Parlament els importa un comí. Vostè actuen així perquè saben que estan emparats pel poder polític. Haurien de tenir el gest de desemmascarar-los, els faria persones més decents. Recrimino la seva actitud. Millor seria que no haguessin vingut”, ha dit el diputat del PP, Sergio Santamaría.

Segons les investigacions, Xavier Pujol (Ficosa) i els dos compareixents pretenien canviar el mapa de les ITV i crear una empresa explotadora de les estacions d’inspecció, amb la mediació de l’empresari Sergi Alzina i l’exdiputat Oriol Pujol. La societat no es va arribar a formalitzar per l’esclat del cas ITV.

Navarrete Sanz només ha parlat, al final de la compareixença, per negar que cobrés “directa o indirectament” cap quantitat per haver deslocalitzat la planta de Sony a Viladecavalls.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.