El Sepblac veu “anòmal” el creixement de l’empresa del cunyat de Mas

Durant la crisi, Seidor va registrar un "increment anòmal" de la seva facturació amb la Generalitat
rakosnik
rakosnik

L’increment de la facturació amb la Generalitat del grup informàtic Seidor és “anòmal”, segons el contingut d’un informe del Servei Especial de Blanqueig de Capitals del Banc d’Espanya (Sepblac) revelat per El Mundo.

L’informe explica que Seidor va experimentar un creixement superior al 40% entre 2011 i 2013 (va passar de 125 milions a 176 milions), fet que el Sepblac troba “particularment anòmal” perquè va succeir en un context de crisi econòmica i contrasta “significativament amb l’evolució del grup en els exercicis anteriors”.

Aquest organisme del Banc d’Espanya remarca que l’inici d’aquest creixement coincideix amb la incorporació al grup Seidor de Joan Anton Rakosnik, que fou contractat un any abans que el seu cunyat, Artur Mas, esdevingués president de la Generalitat. El minuciós document citat per El Mundo forma part d’una investigació en el marc de l’anomenada operació Maná, sobre el notable creixement del volum d’activitat de Seidor.

Seidor, Vass i Andorra
El Sepblac, a més, ha detectat diverses operacions entre empreses vinculades al cunyat i a una neboda d’Artur Mas amb paradisos fiscals, entre les quals destaquen pagaments superiors al milió d’euros procedents d’Andorra.

Segons El Mundo, l’organisme que lluita contra el blanqueig no només té Seidor en el seu punt de mira. També destaca que el Grupo Vass, vinculat a una neboda del president Mas, va rebre pagaments per uns 500.000 euros i cobraments per uns 4,9 milions. En aquell cas, els EUA i el Regne Unit eren “els principals països de contrapartida”.

El Sepblac també ha detectat que un soci de Seidor figura com a remitent de fons des d’Andorra a una societat de l’Uruguai i una transferència de més de 275.000 euros ordenada des de Jersey vinculada al mateix entramat societari. Tanmateix, ha trobat enviaments de fons des d’una societat tunisiana a Vass.

D’altra banda, el mateix organisme apunta que el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) ha rebut transferència des d’Andorra per un import d’1,5 milions d’euros, aproximadament. El CTTI és l’organisme que atorga els contractes a grups com Seidor i Vass.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.