El Parlament rep la Xarxa anti-repressió de familiars de detinguts

PSC, ERC, ICV i CUP accepten que la Generalitat no es personi en casos de dissidència política
Xarxa anti-repressió de familiars de detingudes
Xarxa anti-repressió de familiars de detingudes

Un dia després de conèixer l’ordre del Suprem perquè els condemnats per l’acció ‘Aturem el Parlament’ ingressin a presó, la Xarxa anti-repressió de familiars de detingudes s’ha reunit al Parlament amb alguns partits per exigir, entre d’altres, que ni la Cambra legislativa ni el Govern es personin en processos contra dissidents.

CiU, PP i C’s no hi han assistit. La resta, PSC, ERC, ICV-EUiA i CUP, han acceptat algunes de les reclamacions de l’entitat: revisar i corregir les actuacions dels cossos policials, aturar la impunitat policial, rebutjar els judicis condemnatoris sense proves i promoure que s’investigui la situació dels expedients interns dels Mossos i que la Generalitat no es personi en causes, perquè ja hi ha el Ministeri Fiscal, així com garantir el dret a la protesta.

Els portaveus de l’associació han expressat el desig que tant les institucions com els mitjans de comunicació “despenalitzin i descriminalitzin” els joves que protesten. “No pot ser que per ser dissidents hagin de callar. Per això hem creat aquesta xarxa. No els deixarem, els nostres fills i filles, sols perquè ells surten al carrer per tots nosaltres. Per això en demanem l’absolució”, ha dit Núria, una de les portaveus.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides