Per què Amnistia Internacional protesta contra el diari ‘As’?

al Al Wakrah Zaha Hadid
al Al Wakrah Zaha Hadid

As ha publicat recentment un seguit d’articles sobre el Mundial de Qatar 2022. Un d’ells és un reportatge que difon una descripció endolcida de les condicions laborals a les obres d’un dels estadis on se celebrarà el torneig, oposada a l’infern laboral descrit pels informes d’Amnistia Internacional i la Confederació Sindical Internacional, que ha causat alarma també en la FIFA i en Nacions Unides.

L’amable descripció de la vida en les obres de l’estadi Al-Wakrah -“piscina i gimnàs. Treballen de 48 a 60 hores setmanals a 32 graus. Tenen internet i metge”- ha provocat la reacció de Marta Mendiola, portaveu de l’organització, que lamenta “profundament el contingut i l’enfocament”, publica eldiario.es.

S’ha calculat que 1.200 persones han mort en les obres del Mundial del 2022 i se sap que els treballadors forans pateixen els abusos laborals derives de la kafala. La informació d’As se centrava en la feina d’una minoria emparada per una normativa ad hoc (el Worker Welfare Standard), un règim no representatiu de les condicions dels treballadors immigrats a tot l’emirat.

Mendiola recorda que ha vist “persones que treballes set dies a la setmana més de 12 hores al dia” en un país on només tenen dret a sindicar-se els ciutadans nadius i Amnistia Internacional ha remès una carta de protesta al director d’As, Alfredo Relaño.

As és propietat de Prisa, el 10% de la qual va ser adquirida per Qatar International Media Group, propietat del sultà Ghanim Al Hodaifi Al Kuwari.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides