Gustavo Buesa: “A Lloret tenim uns grans salaris”

El 'rei de les escombraries' justifica que el servei de recollida de Lloret sigui un 459% més car que la mitjana estatal
Gustavo Buesa a la comissió sobre el frau i la corrupció
Gustavo Buesa a la comissió sobre el frau i la corrupció

“És obligació d’un empresari tenir bona relació amb la gent que hi ha a l’Administració”, ha explicat el president del hòlding GBI Services SA, que gestiona una vintena de companyies de recollida de residus, Gustavo Buesa, aquest dilluns al Parlament. L’empresari ha reconegut que va pagar 550.000 euros del 2007 al 2010 a fundacions privades vinculades a CiU. I va prestar, sense retorn, 50.000 euros a Unió Democràtica.

El 2002, l’avui conseller d’Interior Ramon Espadaler (Unió Democràtica) va atorgar l’autorització ambiental a favor d’una empresa que tenia dos socis: Buesa i Josep Mayola. Posteriorment s’hi va afegir una empresa de Pujol Ferrusola, que va adquirir un terç de la propietat i que va vendre poc després per 5,3 milions als dos socis. Onze dies després, Buesa i Mayola van vendre les seves participacions al grup FCC per 15,9 milions d’euros. “Ell –Júnior- no volia continuar amb el negoci. Ell ven i nosaltres ens quedem. Després venem per 15,9 milions d’euros”, ha explicat Buesa. Un terç dels beneficis per a cada soci.

Pel què fa la concessió de recollida d’escombraries a Lloret de Mar, quan governava Xavier Crespo (CiU), per un procediment d’urgència, pocs dies abans de les municipals, sense que es publiqués al Diari Oficial de la UE i per un període de 10 anys quan la Llei diu que ha de ser 4, l’empresari ha dit que hauria preferit que s’hagués prorrogat el servei un any abans de tornar a obrir el concurs. Justament en aquell Ple municipal tota l’oposició va estar en contra de la pròrroga i només CiU va donar llum verda al projecte. El contracte preveu 7,9 milions d’euros per cadascun dels 10 anys de servei. El servei de recollida d’escombraries de Lloret és un 459% més car per habitant que la mitjana estatal. “L’ajuntament sempre ha volgut un servei excel·lent, tant de carrers com de platges. Els serveis valen el què valen. Els sindicats estan contents. A Lloret tenim uns grans salaris”, ha argumentat Buesa qui, com a empresari que a dit que cal caure bé a les Administracions, considera que l’exalcalde imputat de Lloret, Xavier Crespo, “es va fer un gran nom a la ciutat”.

“No entenc les sospites que tot allò que s’ha donat a BGI hagi estat per amiguisme“, ha conclòs Buesa. El 50% dels milionaris beneficis de la seva empresa provenen de l’Administració.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari