Pacte per donar liquiditat als clients de la BPA

Govern i bancs aproven una línia de crèdit per normalitzar les oficines de l'entitat intervinguda
Una de les antigues oficines de BPA.
Una de les antigues oficines de BPA.

El Govern d’Andorra, l’Associació de Bancs Andorrans (ABA) i els administradors de la Banca Privada d’Andorra (BPA) -nomenats per l’INAF- han acordat obrir una línia de crèdit que aporti liquiditat a les famílies i empreses que són clients de la BPA. El Govern del Principat considera que l’acord, a més d’evitar l’ofec dels clients, també permetrà l’entitat separar els actius bons dels dolents, informa El Periòdic d’Andorra.

Segons la mateixa informació, l’objectiu primordial és aconseguir que l’entitat, que no presenta problemes de solvència, recuperi els seus actius. La previsió és que les oficines de la BPA obrin amb normalitat a partir d’aquest dilluns, per bé que hi ha preocupació entre els empleats pel que fa als seus llocs de treball.

L’escenari polític
Aquest cap de setmana, Toni Martí i els representants dels grups parlamentaris que es preveu que es formaran aquest dilluns es van reunir per treballar en el projecte de llei de reestructuració i resolució d’entitats bancàries.

La formació del nou govern andorrà, que haurà d’enllestir la nova legislació, està prevista per aquest dimarts, amb Martí al capdavant, i els partits estan disposats a agilitzar-la per posar fil a l’agulla, com més aviat millor, amb la BPA. Segons Diari d’Andorra, però, el Govern i l’oposició xoquen pel calendari exprés amb què es vol aprovar la citada llei, que no s’ha fet públic. L’oposició exigeix més documentació.

Aquest dilluns es constitueix el Parlament andorrà, el Consell General.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari