Els aeroports espanyols operen a un 28% de la seva capacitat

El rècord de passatgers va ser el 2007 amb 210 milions de clients
Aeroport d'Osca
Aeroport d'Osca

El dia que el gestor aeroportuari espanyol, AENA, ha sortit a borsa convé recordar que segons el butlletí d’Oferta Pública de Venta, la capacitat màxima de la xarxa aeroportuària espanyola, tenint en compte les inversions que s’hi han fet els darrers quinze anys, és de 335 milions de clients l’any. Tenint en compte que l’exercici passat hi van desfilar 195 milions, el marge de creixement és encara d’un 72%. Dit d’una altra manera: s’ha sobreinvertit de manera tan exagerada arreu de la península que les infraestructures només reben el 28% de la seva capacitat.

El rècord de clients transportats va ser l’any 2007: 210 milions, just al principi de l’esclat de la crisi. Aquesta xifra demostra que, com està passant amb el circuit radial de l’alta velocitat, s’estan llençant els diners amb la construcció d’unes infraestructures que no s’amortitzen.

Segons fonts del Ministeri citades per la revista ‘elEconomista Transporte’, els aeroports espanyols creixeran un mínim d’un 5% aquest 2015. L’Adolfo Suárez, de Madrid, és la infraestructura amb més capacitat: 70 milions de passatgers. L’any passat en va transportar 41,8, per tant, té un marge de 28,2 milions. El Prat pot gestionar 55 milions de passatgers i va acabar l’exercici passat amb 37,5 milions, una xifra que li deixa un marge de 17,5 milions de clients.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides