Un directiu del Barça i un soci del Júnior imputat compren junts

Adquireixen l'immoble on es troba Luz de Gas per tres milions
gustavo buesa
gustavo buesa

En l’imaginari culé, Luz de Gas és la sala on l’expresident de l’entitat Joan Laporta es va banyar en alcohol. Però un directiu del FC Barcelona del ‘bàndol contrari’, Xavier Bordas, actualment en exercici amb Josep Maria Bartomeu com a president, ha intervingut en el relat tot adquirint l’immoble on es troba la sala de festes, juntament amb el seu germà -dos milions d’euros entre tots dos-, i amb la col·laboració d’un imputat pel cas Pujol, informa Economia Digital.

Aquest soci en l’operació del carrer Muntaner de Barcelona és Gustavo Buesa, un empresari que va bastir un petit imperi empresarial -una trentena de societats- des de Lloret de Mar, dedicat a la recollida i el tractament de deixalles urbanes. Ha aportat un milió d’euros, segons la mateixa informació.

Buesa, involucrat en el sumari del cas Clotilde pel qual serà jutjat l’excalcalde de la localitat i exparlamentari Xavier Crespo, forma part també del llistat d’empresaris que van comparèixer el novembre en la causa de Jordi Pujol Ferrusola a l’Audiència Nacional, en la qual Buesa es troba imputat per blanqueig de capitals. La investigació judicial apunta que els pagaments per informes d’assessoria eren, en realitat, tapadores per blanquejar diner negre.

Per la seva part, Bordas, que encapçala el grup Costa Este amb el seu germà Ramon, també té el seu petit imperi, en aquest cas d’oci nocturn i restauració a la capital catalana, que inclou, entre altres, locals com Opium, Bucaro, Astoria, Universal, Vetro, Carpa Costa Este, Lolita, Barítimo i Pachá Barcelona.

L’operació es va tancar en l’època que es va conèixer la imputació de Buesa i l’actuació dels nous amos és vista, segons fonts properes a l’actual direcció de la sala Luz de Gas, com una opa hostil i una traïció. L’aterratge de Buesa i els germans Bordas és titllada de prepotent, relaten aquestes fonts. Per bé que els actuals promotors de Luz de Gas, Fede Sardà i Fernando Vila, no s’han manifestat públicament en aquest sentit, Sardà s’ha deixat veure amb una samarreta on es llegia “Bordas, ets un gos”. Tenen un contracte d’explotació fins al 2035 i paguen 30.000 euros mensuals de lloguer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides