L’exconseller Franco afirma la mediació d’Oriol Pujol

Declara que va demanar-li que es trobés amb Sergi Alsina per parlar sobre Sharp i Yamaha
oriol_pujol_comradio
oriol_pujol_comradio

L’endemà de la negativa a declarar d’Oriol Pujol, Anna Vidal i Sergi Alsina davant la jutgessa Silvia López Mejía, diversos testimonis han reforçat les sospites del fiscal, deixant en situació delicada la versió dels fets amb què els tres imputats es volen esmunyir en el cas de les deslocalitzacions de multinacionals com Yamaha, Sony i Sharp, una derivada del cas de les ITV.

Aquest dimarts, d’una banda, treballadors d’Alta Partners, empresa d’Alsina, han dit que no coneixien Vidal i que tampoc els consta que hagués exercit cap tasca externalitzada amb relació a les citades operacions. El ministeri públic creu que aquests treballs de la dona d’Oriol Pujol no existien i que només camuflaven pagaments de l’empresari al seu amic polític per obtenir beneficis de les seves influències. D’altra banda, Lluís Franco, exconseller de Treball, ha declarat davant la Justícia que, quan dirigia l’Agència Tributaria Catalana, va rebre dues peticions d’Oriol Pujol perquè atengués un amic seu, Sergi Alsina, amb relació als projectes de reconversió de Yamaha i Sharp, gràcies als quals l’empresari es va embutxacar 7,4 milions d’euros.

Franco ha especificat que, en el cas de Sharp, Oriol Pujol va demanar una reunió urgent. Les trobades s’organitzaven, suposadament, amb l’objectiu de saber quins beneficis fiscals contemplava la normativa tributària per als possibles compradors de les fàbriques i, segons les paraules de Franco, en elles només va informar Alsina i altres empresaris que l’acompanyaven que els tributs pels quals s’interessaven depenen de legislació estatal.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari