L’star system’ del procés s’abraona contra Pablo Iglesias

Escomesa dels Rahola, Toni Soler, Toni Albà i Joel Joan contra el líder de Podemos
Pablo Iglesias en un acte a Barcelona.
Pablo Iglesias en un acte a Barcelona.

Pablo Iglesias ha aterrat a Barcelona en un moment delicat per les aspiracions independentistes: el cap de setmana posterior al gerro d’aigua freda en forma de sondeig del CEO, que desinflava l’auge del procés sobiranista, en un context marcat per l’intent d’Artur Mas de crear una llista unitària i d’estira-i-arronsa amb ERC. Després del míting del líder de Podemos, s’ha desencadenat contra ell l’escomesa de destacades figures mediàtiques (i no mediàtiques), més hipersensibles que mai a les ingerències d’actors polítics que no siguin autòctons i puguin “contaminar” l’ecosistema del procés.

Excloure Mas
Iglesias ha portat a Catalunya un discurs que nega al president Mas i a CiU el lideratge del futur: no reconeix el president de la Generalitat com a referent hegemònic per a parlar de sobirania. A més, reformula els termes del dret a decidir, que obre a afers més enllà dels sobiranistes, i es declara partidari de la permanència de Catalunya a Espanya. Per postres, ha qüestionat David Fernàndez (CUP) per la seva abraçada amb Mas. Diu Iglesias que ell no ho farà i “des del respecte i l’admiració”, ha declarat a Els Matins de TV3, ha dit que “era una crítica duríssima a David Fernàndez, el polític català que més admiro”. Per a ell, Mas i CiU són casta, i aquells que s’emporten els diners a Andorra, un traïdors. “No es pot construir res amb CiU perquè és un partit amb les seus embargades i diners a Andorra”, ha rematat aquest dilluns al matí.

Independentisme reactiu
Cou particularment entre els independentistes que Iglesias hagi parlat de “bastir ponts” en comptes d'”aixecar murs”, que hagi tocat la figura del cupaire Fernàndez i que hagi assenyalat Mas. N’hi ha, fins i tot, que passen comptes amb el líder de Podemos amb fotografies on saluda Felip VI, l’exjutge Baltasar Garzón i l’impulsor del partit i exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo.

Toni Soler ha escrit en el seu bloc: “equiparant Mas i Aguirre, pel simple fet de ser presidents autonòmics, Iglesias s’empelta del centralisme mental més ranci, de la dialèctica tronada del café para todos. Evidentment, això per tradició té el seu públic, com s’ha demostrat al míting d’avui. Quan González i Guerra venien als mítings del PSC l’exhibició de provincianisme ja era ben depriment.”

Pel que fa a Twitter, aquests són alguns exemples de la reacció contra aquell que consideren un unionista que ressuscita Lerroux:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides