Els foscos interessos de l’inspector Venteo

El coordinador de seguretat del Barça crea alarmisme gratuït

Título de la imagen
Título de la imagen

L’inspector dels Mossos d’Esquadra encarregat de coordinar la seguretat a l’estadi del Camp Nou, Lluís Miquel Venteo, ha protagonizat en les últimes hores una verinosa polèmica, arran dels tràgics esdeveniments que van ocórrer diumenge passat a Madrid entre grups de seguidors violents de l’Atlético de Madrid, RCD La Coruña, Rayo Vallecano i Alcorcón. En compareixences davant de diversos mitjans de comunicació radiofònics, el comissari Venteo ha intentat causar alarma entre l’afecció barcelonista que va als partits de l’estadi afirmant que hi ha un risc potencial que es puguin produir aldarulls a causa de la negligència de la directiva del club a l’hora de controlar estrictament els grups de joves més exaltats.

Aquestes afirmacions han provocat indignació en la junta que presideix Josep Maria Bartomeu que, en un comunicat emès aquest dimarts, ha remarcat que el Camp Nou és un estadi molt segur on no s’hi ha produït cap mena d’incident lamentable en els últims deu anys. A més, des del Barça recorden que l’inspector Lluís Miquel Venteo no ha obert cap expedient sancionador contra el club en les dues últimes temporades per incompliment de les mesures de seguretat que ell mateix s’encarrega d’ordenar.

Aquesta estranya actitud de l’inspector Venteo aixeca sospites. En els prolegòmens del recent partit contra el Sevilla FC, es va plantar a la grada del gol sud on s’hi apleguen els joves seguidors blaugrana i, sense venir a tomb, va començar a increpar-los i a proferir amenaces, suposadament en nom de la junta directiva. Com és obvi, l’equip del president Bartomeu era absolutament aliè a aquesta insòlita provocació per part d’un comandament policial.

Però sembla que tot té una explicació. Lluís Miquel Venteo havia aconseguit fer molts bons contactes amb alguns dels Boixos Nois, penya que en el passat havia protagonitzat episodis de violència i que, en l’actualitat, està totalment desactivada. També se sap que manté relacions de complicitat amb l’empresa Barna Porters Seguridad SL, que va ser descartada per l’actual junta directiva a l’hora de continuar encarregant-se de la vigilància dels partits. Ho certifica l’amistat que té amb el seu administrador, Roberto Vicente Blanco. Un tercer factor d’aquest insòlit comportament per part d’aquest inspector dels Mossos d’Esquadra té a veure amb el profit que treia amb els desplaçaments del Barça en competicions internacionals, que convertia sovint en viatges de plaer familiar. Quan li van dir que s’havia acabat el “mòmio” ha començat a “incendiar” la grada del gol sud i les ones radiofòniques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides