Rajoy estudia traslladar el Senat a Barcelona per replicar l’independentisme

Collboni i SCC es són partidaris
Mas i Rajoy
Mas i Rajoy

Ho ha plantejat Jaume Collboni (PSC) aquest mateix dilluns, però sembla que figures més influents dins les files del Partit Popular han suggerit anteriorment el president espanyol, Mariano Rajoy, el trasllat del Senat a Barcelona. Segons publica Bloomberg, el Govern de l’Estat encara no ha decidit si tira endavant un pla en aquest sentit, que fou suggerit en primer lloc fa un any per un membre dels populars -no identificat en aquesta informació-, però està estudiant aquesta possibilitat com a part d’un paquet de mesures per convèncer els catalans de seguir a Espanya.

Aquesta informació, facilitada a Bloomberg per dues persones suposadament properes a les deliberacions, especifica que es tractaria d’una mesura estratègica enfocada a convèncer l’opinió pública que Catalunya és “part fonamental” d’Espanya i, així, contraatacar l’argument secessionista de la desatenció als afers catalans atribuïda al Govern de Madrid.

Collboni, candidat socialista a l’alcaldia de la capital catalana, ha reclamat a Madrid la cocapitalitat per a Barcelona, quelcom que havia plantejat dies abans Societat Civil Catalana (SCC). Aquest intent de fixar l’inserció de Catalunya a Espanya, traslladaria a la Ciutat Comtal l’activitat econòmica i els llocs de treball depenents d’un centre de poder com el Senat, explica Bloomberg.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari