Els sis del Caufec neguen les agressions als Mossos

El comandament policial Jordi Arasa identifica el seu agressor tot i que només se li veia "la mandíbula"
Acció de protesta cntra el judici als activistes contraris al Pla Caufec, aquest dilluns
Acció de protesta cntra el judici als activistes contraris al Pla Caufec, aquest dilluns

Els sis activistes imputats arran d’una manifestació a Esplugues contra el Pla Caufec l’any 2007 han negat aquest dilluns, durant el judici que s’ha celebrat a la Ciutat de la Justícia, haver agredit cap policia durant les protestes que hi va haver al final de la marxa.

La Fiscalia i la defensa dels Mossos demanen penes que van fins als tres anys de presó per un delicte d’atemptat contra l’autoritat, de desordre públic i de lesions. Els activistes han reconegut que hi va haver “un enrenou” entre manifestants i policies però han negat més agressions que “els cops” dels agents.

El subinspector dels Mossos, Jordi Arasa, condemnat per colpejar el diputat David Fernàndez, ha declarat que un dels acusats se li va tirar a sobre i el va colpejar diverses vegades. El comandament, però, ha dit que no va ordenar la seva detenció en el moment dels fets perquè no ho va considerar convenient pel context i el rebombori que hi havia.

Preguntat per la seguretat a l’hora d’identificar el seu suposat agressor si anava disfressat i només se li veia “la mandíbula”, Arasa ha replicat que el va identificar perquè l’activista es va treure la perruca durant un moment.

Els quatre caps del dispositiu policial han declarat que no van veure cap agressió. El judici es prolongarà fins dimecres.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari