Revelen els luxes que Blesa, Rato, Diaz Ferran i Spottorno pagaven en negre

Joies, roba cara, hotels, restaurants i viatges gentilesa de les targetes opaques de Caja Madrid
Sense títol
Sense títol

86 consellers i alts càrrecs de Caja Madrid van rebre com a premi de la cúpula de l’entitat targetes opaques i, amb elles, es van gastar 15,5 milions entre tots del 2003 al 2012. Aquest divendres, El País ha revelat detalls de les despeses d’alguns dels privilegiats més populars.

Miguel Blesa
L’exdirector de Caja Madrid va pagar més de 10.000 euros en una botiga madrilenya de vins i caves, 6.000 euros per un viatge a Sud-àfrica i 3.000 més en bitllets d’avió de South African Airways. Cal afegir pagaments de més de 2.000 euros a rellotgeries de luxe, despeses en botigues de luxes i extraccions d’efectiu en caixers. En total, 436.000 euros, una mitjana de 54.600 anuals.

Rodrigo Rato
L’exministre d’Economia, exvicepresident espanyol, exdirector gerent del Fons Monetari Internacional i expresident de Bankia va utilitzar la targeta ‘black’ per gastar en joieria, botigues de roba, marroquineria, restaurants de luxe, hotels, balnearis i vols. Destaquen les extraccions de 16.000 euros en efectiu -de 1.000 en 1.000- durant el 2012, així com despeses aquell any en art sacre per 2.439 euros, o 969 euros en sabates, 680 en Loewe i 1.392 en establiment de bricolatge i parament de la llar.

Rafael Spottorno
L’ex cap de la Casa del Rei, que acaba de dimitir com a conseller de Felip VI, segons la mateixa informació tenia despeses de tota mena: quotes de gimnàs, botigues de luxe, sabates, viatges… El pagament en negre més elevat per part seva va ser un encàrrec per 6.375 euros a la sastreria Yusti, el 2007. També va efectuar compres a Apple, El Corte Inglés, Tekclassic (mobles antics) i MH010 per imports superiors a 1.000 euros.

Gerardo Díaz Ferran
El president de la CEOE va gastar 93.984 euros entre el 2005 i el 2009, principalment en restaurants cars. En una oportunitat, el 2009, va desemborsar 2.000 euros al restaurant El Amparo. També figuren en el seu llistat de despeses 5.003 euros pagats a una empresa de decoració i arquitectura, així com compres de 2.000 euros a El Corte Inglés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides