Enuig a can Pujol amb CDC: Mireia es dóna de baixa

La Policia calcula que la família de l'expresident va moure més de 581 milions a l'estranger des del 2009
La família Pujol sabrà el 22 de gener si s'asseu als jutjats o no
pujol familia

Mireia Pujol Ferrusola ha sol·licitat la baixa com a militant de Convergència Democràtica de Catalunya, descontenta amb el comportament de la formació amb relació al seu pare, publica aquest dijous La Vanguardia. Mireia, fisioterapeuta de professió, és la primera del clan que ‘trenca el carnet’ i abandona el partit fundat per Jordi Pujol.

En la carta que ha remès a CDC, segons la mateixa informació, es posa de manifest l’enuig dels Pujol Ferrusola amb la manera com el partit ha reaccionat a l’escandalosa confessió de l’expresident català del passat 25 de juliol.

Mireia és un dels quatre fills que van optar per la regularització de diners andorrans -més de tres milions- el passat mes de juliol, juntament amb Pere, Oleguer i Marta, cosa que també va fer la seva mare, Marta Ferrusola. Tots ells han declarat aquest dimecres a Andorra en la instrucció de la seva denúncia per revelació del secret bancari, motivada per les informacions sobre comptes seus a la Banca Privada d’Andorra que s’han anat filtrant. Han declarat que ells mateixos gestionaven els seus comptes, ha informat TV3, i que fins i tot els seus assessors fiscals ignoraven que existissin.

Més de 571 milions en cinc anys
D’altra banda, aquest dijous, El Mundo revela els càlculs policials sobre els moviments de diners dels Pujol a l’estranger els cinc últims anys. La quantitat s’enfila per sobre dels 581 milions d’euros i en bona part correspon a fons moguts per paradisos fiscals. Aquesta és la suma dels moviments detectats per les autoritats estatals des de l’1 de gener del 2009 fins al present i les dades procedeixen d’entitats de Suïssa, Andorra, Luxemburg, Guernsey i Jersey.

Es tracta d’una xifra provisional que no inclou operacions efectuades mitjançant testaferros, amb diner negre o dins d’Espanya, com les compres de seus de Prisa, Bankia i el Santander per part d’Oleguer Pujol.

Destí Miami
Josep Pujol Ferrusola, per la seva part, es mantindrà com a consultor sènior a Indra, però a l’oficina que la firma té a Miami. Segons Economia Digital, aquest és un ‘exili’ acordat i forçat per les circumstàncies. Javier Monzón, president d’Indra, hauria estat clau en la permanència de Josep Pujol a l’empresa malgrat l’escàndol.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari