El sogre de Pujol Jr. i l’Hospitalet, en el punt de mira

No va saber justificar una comissió del 3%, prèvia a un gran cop urbanístic
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

La compravenda d’uns terrenys a l’Hospitalet de Llobregat per un preu de 30 milions d’euros és una de les operacions assenyalades per la UDEF que les declaracions de Jordi Pujol Ferrusola i els altres imputats no van aclarir prou, publica aquest dilluns El Mundo. Aquella operació s’hauria culminat amb l’exigència del 3% per part del sogre de Pujol Jr., una maniobra que centra la mirada de la Justícia.

De les set factures que la UDEF analitza amb relació a les operacions amb Copisa, destaca la del cas de l’Hospitalet: crida l’atenció perquè no consta un número de la finca erroni i pels inconvenients que li van sorgir a la venedora anys abans d’enllestir-se l’operació (instal·lacions de plantes de residus al costat, denegació d’iniciatives immobiliàries, etc.).

Els propietaris de la finca haurien rebut la visita de Ramon Gironès, pare de Mercè Gironès, que hauria exigit el 3% dels 30.050.606 euros de l’import de la venda, i el pagament s’hauria efectuat a dos membres de la família Gironès. Laura C. S., apoderada de la societat Focío, ha declarat que en una ocasió anterior Antonio Lodeiro, un representant d’una altra societat que volia adquirir els terrenys, va dir que els seus problemes s’acabarien si Copisa obtenia finalment les finques, cita la mateixa informació.

L’abril del 2005, nou mesos després que finalment fossin venudes, les finques en qüestió van veure multiplicat el seu valor gràcies a una modificació del pla metropolità. Segons l’informe de la UDEF, les plusvàlues il·lícites de l’operació s’enfilen fins als 550.762,27 euros bruts. Com a mínim.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari