L’alcaldessa de Càceres deixa Santi Vila en pilotes

L'empresa Acciona es queda sense el contracte a la capital extremenya, però la Generalitat el manté
santi vila

Lluís Recoder va llegar una “patata calenta” al seu successor al capdavant de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila: el conflicte de l’aigua a Barcelona i la judicialització de la polèmica privatització de la companyia pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL) feta per la Generalitat en favor de l’empresa madrilenya Acciona.

Diverses resolucions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) han dictaminat la nul·litat d’aquesta adjudicació, incidint en les anomalies de l’oferta presentada per Acciona, que ja van ser detectades i denunciades per l’Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals (OARC) de la mateixa Generalitat poc després de la privatització. Però, fins ara, el conseller Santi Vila no ha fet cas a les sentències judicials i demora la seva execució, que no pot ser altra que la convocatòria d’un nou concurs o bé l’atorgament de l’adjudicació de l’ATLL a l’altra empresa que hi optava, Agbar (Grup Suez Environnement).

Contrasta aquesta displicència de la Generalitat amb el conflicte suscitat a Càceres (Extremadura), d’evidents paral·lelismes. En aquest cas, el contracte de subministrament i sanejament de l’aigua també va ser atorgat a l’empresa Acciona i també en circumstàncies irregulars, que van ser denunciades pels altres concursants (Canal Isabel II, Aqualia i Aguas de Cáceres). Una sentència del Tribunal Superior de Justícia d’Extremadura (TSJE) va dictaminar la nul·litat del concurs i l’Ajuntament va procedir ipso facto a una nova convocatòria que, finalment, s’ha acabat adjudicant, fa pocs dies, l’empresa Canal Isabel II.

El conseller Santi Vila passa, en l’equip de govern d’Artur Mas, per ser de tarannà moderat i dialogant. Per exemple, ha deixat molt clar que la consulta del 9-N només es podria celebrar en el cas que fos plenament legal i el Govern espanyol hi donés el seu vistiplau. Aquesta actitud tèbia ha provocat l’enuig del ‘sector talibà’ de Convergència. Però el seu extremat amor per la legalitat i l’escrupolós respecte a les decisions que pugui adoptar el Tribunal Constitucional sobre la consulta independentista contrasten amb les reiterades resolucions del TSJC sobre la “guerra de l’aigua”. Aquí opta per ‘fer-se el suec’ i demorar la seva obligada execució. L’alcaldessa de Càceres ha deixat el conseller Santi Vila en pilotes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari