El blanqueig a Puerto del Rosario, la metxa del cas Pujol

Antifrau va estirar del fil d'una sospitosa compravenda d'accions
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Un parell d’informes de l’Oficina Antifrau de Catalunya que analitzaven, l’any 2013, una compravenda d’accions a Puerto del Rosario van encendre la metxa del cas Pujol. En concret, segons publica Vozpópuli, un d’ells -del 14 de març de l’any passat- relatava com, suposadament, Jordi Pujol Ferrusola blanquejava 15 milions d’euros mitjançant la creació de consultores amb les quals aprofitar la seva influència política. L’altre -del 4 d’abril- compilava les proves remeses a l’Agència Tributària i a la tinent fiscal d’Anticorrupció, Belén Suárez.

Aquests documents exposen, així doncs, que la constitució de dues consultores amb diners obtinguts d’una compravenda d’accions que presenta, segons els investigadors, indicis de blanqueig de capitals va ser el kilòmetre zero de l’escàndol dels Pujol, l’inici de les indagacions en un cas que es va traslladar, dies després, a l’Audiència Nacional.

La mateixa informació indica que Antifrau, en un principi, va detectar una possible operació de captació irregular de fons públics a Tarragona per valor d’uns 40 milions per part de Jordi Pujol Jr i que els diners havien passat per diversos paradisos fiscals abans d’arribar a Puerto del Rosario. Antifrau, segons Vozpópuli, no va poder determinar la il·licitud de l’origen dels diners, però sí que es va ensumar el blanqueig quan va detectar l’ús posterior que se’n va fer. El fet que Pujol Ferrusola cedís per 15 milions la seva participació a InterRosario Port Services SA va resultar d’allò més cridaner als investigadors.

Informes com aquest d’Antifrau, explica el mateix digital citant fonts del cas, basaran l‘interrogatori de Jordi Pujol Ferrusola del 15 de setembre.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari