Una nova ILP per la dignitat

Els promotors diuen que la Generalitat ha de deixar-se d'excuses i atacar la pobresa energètica i assegurar el dret a l'habitatge 
ilp
ilp

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC no es rendeixen. L’any passat, el PP va rebutjar al Parlament espanyol la Iniciativa Legislativa Popular en favor de la dació en pagament i de la paralització dels desnonaments, presentada gràcies a més d’1,4 milions de firmes, gairebé el triple de les 500.000 que es necessitaven. Aquest dijous han presentat plegats una nova iniciativa legislativa, dirigida aquest cop al Parlament català, de “Mesures Urgents contra l’Emergència Habitacional i la Pobresa Energètica”.

Els impulsors de la nova ILP interpel·len sense embuts el Govern català. “Ha de deixar-se d’excuses”, ha declarat el membre de la PAH Guillem Domingo durant la presentació de la iniciativa, adaptada en la seva formulació a les competències de la Generalitat.

Un cop presentada, la Mesa del Parlament té quinze dies per aprovar-la. Els seus promotors hauran de sumar 50.000 firmes, un objectiu que no sembla extraordinari considerant que van recollir mig milió en la ILP estatal, com ha recordat Domingo.

La proposta
La ILP retrata amb estadístiques el mal que la crisi ha produït a les llars catalanes, tot destacant la situació “d’emergència social” pel que fa a l’habitatge i l’auge de la pobresa energètica, i recorda els compromisos que, en matèria de necessitats habitacionals i energètiques bàsiques, han assumit els governs d’Espanya i Catalunya.

El seu articulat recull, en síntesi, tres mesures contra el sobreendeutament relatiu a l’habitatge habitual, dues contra la pobresa energètica lligada als problemes habitacionals, dues mesures per garantir la funció social de la propietat i facilitar un accés assequible a l’habitatge, i una proposta perquè la despesa en habitatge i subministraments no suposi més d’un 30% dels ingressos familiars en supòsits com els que es volen combatre en els articles anteriors (desnonaments amb risc manca d’habitatge, casos de pobresa energètica i casos de vulnerabilitat pel que fa a problemes d’accés a habitatge assequible).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides