‘Maleni’ plega del BCI amb 10.000 euros al mes i pensió vitalícia

Si l'haguessin destituït del Banc Central d'Inversions no tindria aquests privilegis
Sant Pau
Hospital de Sant Pau

Dels dos polítics que van cessar aquest dimecres del càrrec, l’ecosocialista Willy Meyer mostrava la seva decepció per l’escàndol dels fons d’inversió, mentre la socialista Magdalena Álvarez, imputada per la jutgessa Alaya pel cas dels ERE d’Andalusia, deixava la vicepresidència del Banc Europeu d’Inversions amb un atac al PP per les suposades “pressions” que havia rebut.

‘Maleni’ però, no explicava que amb la renúncia tenia dret a acollir-se als privilegis de sortida d’ex alts càrrecs europeus. D’aquesta manera, la ministra del ‘socavón’ rebrà la mateixa indemnització i pensió que un expvicepresident de la Comissió Europea quan deixa el grup, informa ‘El Mundo‘.

D’una banda, un mínim del 45% del seu salari fix anual, de 23.147.000 euros durant els propers tres anys, l’equivalent a uns 10.000 euros al mes fins que es jubili al 2017. Aleshores tindrà una pensió vitalícia del 4,275% del seu salari fix per cada any treballat, uns 4.000 euros mensuals compatibles amb la indemnització que rebi d’Espanya per haver estat ministra.

És normal, doncs, que Álvarez comuniqués que se’n va de vacances abans de tornar a ingressar al cos d’inspectors d’hisenda, d’on prové.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari