Tomben la demanda de la Generalitat contra Losantos

La va presentar en nom del poble català, que no pot ser actor d'un procés judicial representat pel Govern català
jimenez losantos
jimenez losantos

El jutjat de Primera Instància Número 12 de Barcelona ha arxivat la demanda que el Govern de la Generalitat havia interposat el febrer contra Federico Jiménez Losantos per una suposada vulneració del dret a l’honor del poble català. El fonament de la demanda era un informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) que acusava Jiménez Losantos d’una vulneració reiterada de l’article de la Llei General de Comunicació Audiovisual referit al foment de l’odi, el menyspreu o la discriminació per motius de nacionalitat i opinió.

La resolució que tanca aquesta qüestió no valora el fons, però exposa el mateix que defensava el Ministeri Fiscal: que cap disposició legal estableix que el poble català pugui ser part d’un procés, ni tan sols indirectament, representat per la Generalitat. La demanda que havia presentat l’advocat de la Generalitat demanava que es considerés el poble català personat com a part i defensat pel Govern català.

La sentència exposa tanmateix que, com indica la doctrina del Tribunal Constitucional, el dret a l’honor és “personalíssim” i que correspon al seu titular efectuar reclamacions relacionades amb aquest dret. En el cas de la denúncia de la Generalitat contra Losantos, es plantejava que era un col·lectiu heterogeni qui denunciava la vulneració.

La Generalitat, que haurà de pagar les despeses de la seva incursió judicial, pot, això sí, recórrer en un termini de vint dies.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides