L’Audiència assetja Botín per frau

El jutge investiga si el Santander va estafar 129.000 clients amb la comercialització de 'Valores'
Emilio Botín
Emilio Botín

L’Audiència Nacional ha ordenat aquest dilluns investigar el Banc Santander per la sospita que l’entitat hagi pogut cometre estafa amb la comercialització del producte d’inversió ‘Valores Santander‘. Les xarxes socials han estat el nexe mitjançant el qual s’han unit alguns dels 129.000 damnificats per l’adquisició d’aquest producte que els va fer perdre la major part dels diners.

El tribunal va admetre a tràmit el recurs que 33 afectats havien interposat contra la decisió del jutge Ismael Moreno d’arxivar la causa. Ja hi ha presentada una segona demanda signada per 20 clients més que hauria de seguir el mateix curs que la primera.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors va multar amb 16,8 milions d’euros el banc dirigit per Emilio Botín per aquest cas. El diario.es ha destapat algunes de les irregularitats del procés de venda de ‘Valores’ com clàusules de confidencialitat, firmes falses o venda de contractes abans d’obtenir el vistiplau de la CNMV.

La Justícia haurà de determinar si hi ha indicis que verifiquin que el Banc Santander no va proporcionar informació suficient sobre el risc de l’adquisició del producte. Una de les hipòtesis dels afectats és que el banc va promocionar el producte per captar diners per a la compra de l’entitat ABN Amro. Ja sabia doncs, que els clients-inversors no recuperarien els seus estalvis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides