Diferent rei, mateix sobiranisme

Mas palesa el distanciament i s'aferma en el 9N, mentre Duran demana sensibilitat amb Catalunya al príncep Felip
Mas i Duran
Mas i Duran

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha desitjat aquest dilluns sort i encerts per al futur rei d’Espanya, però ha assegurat que el procés polític que viu Catalunya els mesos previs a la consulta del 9 de novembre, per la qual ha demanat respecte, no variarà i que el millor per a Catalunya és poder decidir lliurement, democràticament i pacíficament el seu futur com a nació.

Encara que Mas ha eludit avaluar a fons el regnat de Joan Carles I, ha recordat que els catalans van recolzar el monarca durant la Transició, etapa en què s’inicià l’Estat constitucional vigent que, amb la Monarquia com un dels seus garants, el president català ha titllat d’aposta insuficient. A més, Mas ha considerat que l’abdicació “podria semblar una decisió lògica” “dins aquesta normalitat del canvi generacional”, però ha afegit que, a Espanya, concorren “circumstàncies especials” -que no ha especificat- les causes de les quals cal considerar amb prudència.

Més explícit ha estat Josep Antoni Duran i Lleida. El líder d’Unió Democràtica de Catalunya ha fet un balanç positiu del regnat de Joan Carles I (malgrat que assenyala que ha comès errors) i ha demanat al príncep Felip que mostri sensibilitat amb els drets històrics i la condició de nació de Catalunya. Tanmateix ha suggerit que ha de prendre nota d’una “gran majoria de ciutadans insatisfets” a Catalunya amb les institucions espanyoles.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides