Vuit anys de presó per a l’exconseller valencià Blasco

Condemnat per malversació, prevaricació, falsedat i tràfic d'influències en el cas Cooperació
rafael blascp
rafael blascp

Rafael Blasco, qui fou titular de sis conselleries de la Generalitat Valenciana i portaveu del PP a les Corts Valencianes, ha estat condemnat a vuit anys de presó i vint d’inhabilitació com a culpable dels delictes de malversació de cabals públics, tràfic d’influències, prevaricació i falsedat documental. El judici de la primera peça del cas Cooperació havia tingut lloc durant el primer trimestre en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i tractava el desviament de fons públics concedits, l’any 2008, a la cooperació per al desenvolupament de Nicaragua.

Segons la sentència, l’arribada de Blasco a la conselleria de Solidaritat i Ciutadania va donar lloc a un canvi en l’avaluació dels expedients sobre subvencions, tasca que va passar a mans d’una avaluadora externa sense trajectòria, mentre les ajudes es van destinar cada cop més a entitats sense massa historial en aquests projectes, en detriment de fundacions amb força bagatge.

A més de Blasco, han estat condemnats els antics alts càrrecs de la Conselleria de Solidaritat Marc Llinares, Alejandro Catalá, Javier Llopis i Tina Sanjuan, amb penes d’entre quatre i set anys de presó, Josep Maria Felip, condemnat a set anys d’inhabilitació, i la parella sentimental de Marcial López i secretària de la societat mercantil Assessoria i Consultoria Integral de Projectes (ACIP), María Josefa Cervera, a tres anys i mig de presó.

El president de la Fundación Cultural y de Estudios Sociales (Cyes), Marcial López, ha estat condemnat a 4 anys de presó (Cyes va rebre 1,8 milions de subvenció per dedicar a Nicaragua, on només van rebre el 3%). Per la seva part, l’empresari Augusto César Tauroni, que es va beneficiar del tracte de favor de Blasco (i que ja és a la presó), ha rebut una pena de 8 anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides