Alerta a Sabadell: 146 persones en perill de desnonament

La PAH de la capital vallesana denuncia "un atac directe dels poders judicials"
pah sabadell
pah sabadell

“No ens feu fora”. Això demanen un grapat de nens que formen part de les 146 persones amenaçades de ser desallotjades imminentment de casa seva, a Sabadell.

La Plataforma d’afectades per la hipoteca i la crisi de la capital vallesana ha divulgat en un vídeo la desesperada situació que afecta 40 pisos on viuen 88 adults -sis són dones embarassades- i 58 menors, que ja havien patit un desnonament abans i que havien accedit a les seves llars actuals gràcies a la PAH.

Ara, segons explica aquesta plataforma, el fiscal i la jutgessa han decidit desallotjar-los de forma cautelar i immediata, sense opció a recórrer i sense que ho hagi demanat la SAREB, propietària de l’edifici.

La PAH denuncia que la resolució de la magistrada del jutjat d’instrucció 4 de Sabadell, Inmaculada Vacas, que decreta aquesta desallotjament cautelar -previ, per tant, a la celebració del judici-, no avalua les circumstàncies i es contradiu amb la resolució que ella mateixa va emetre fa un any, quan la SAREB havia demanat el desallotjament.

Per la seva part, el fiscal Ignacio Abinzano ha sol·licitat que cadascuna de les persones acusades en el procés pagui una multa de 2.250 euros o que se’ls imposi una pena de tres mesos de presó en cas de no abonar l’import, una possibilitat factible atesa la precària situació econòmica dels inquilins, molts dels quals no reben cap ingrés.

La PAH de Sabadell remarca que l’Administració no ha facilitat cap ajuda a les famílies per garantir el seu dret a l’habitatge i fa una crida als Mossos perquè no executin el desnonament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides