El Multireferèndum torna a Internet

Els Mossos denuncien a nou persones que s'han negat a retirar les urnes
mossos multireferendum
mossos multireferendum

Els organitzadors del Multireferèndum han parat les taules de vot aquest diumenge i l’exercici de democràcia directa que proposava aquesta iniciativa ha estat interromput per agents dels Mossos d’Esquadra, que han fet complir la prohibició expressa a la seva celebració el dia de les eleccions al Parlament Europeu, decretada per la Junta Electoral Central.

Els Mossos han presentat nou denúncies per desobediència a persones que s’han resistit,de manera pacífica, a la retirada de les urnes. A més, els agents han identificat a 500 persones i han aixecat 146 actes, segons el conseller d’Interior, Ramon Espadaler.

Dret a decidir permanent
Els organitzadors calculen que unes 1.500 persones han fet possible el Multireferèndum. La jornada de diumenge, que han valorat com un èxit, es va tancar amb un 48% de les meses escrutades (197 d’un total de 407) i un total de 29.453 vots a tot Catalunya. L’estimació de participació total supera els 50.000 votants.

Els promotors han anunciat que fan permanent el dret a decidir i que reobren el vot per Internet perquè puguin votar a tots aquells que, per la retirada de les taules, no ho van poder fer diumenge.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari