El Multireferèndum torna a Internet

Els Mossos denuncien a nou persones que s'han negat a retirar les urnes
mossos multireferendum
mossos multireferendum

Els organitzadors del Multireferèndum han parat les taules de vot aquest diumenge i l’exercici de democràcia directa que proposava aquesta iniciativa ha estat interromput per agents dels Mossos d’Esquadra, que han fet complir la prohibició expressa a la seva celebració el dia de les eleccions al Parlament Europeu, decretada per la Junta Electoral Central.

Els Mossos han presentat nou denúncies per desobediència a persones que s’han resistit,de manera pacífica, a la retirada de les urnes. A més, els agents han identificat a 500 persones i han aixecat 146 actes, segons el conseller d’Interior, Ramon Espadaler.

Dret a decidir permanent
Els organitzadors calculen que unes 1.500 persones han fet possible el Multireferèndum. La jornada de diumenge, que han valorat com un èxit, es va tancar amb un 48% de les meses escrutades (197 d’un total de 407) i un total de 29.453 vots a tot Catalunya. L’estimació de participació total supera els 50.000 votants.

Els promotors han anunciat que fan permanent el dret a decidir i que reobren el vot per Internet perquè puguin votar a tots aquells que, per la retirada de les taules, no ho van poder fer diumenge.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides