Llum verda a la llei de BCN World

El Consell de Garanties Estatutàries reclama precisar l'encaix urbanístic i la protecció dels menors
Al-Gaddafi
Al-Gaddafi

La llei que regula el polèmic macro complex d’oci i joc BCN World ha rebut aquest divendres el vistiplau del Consell de Garanties Estatutàries. No obstant això, aquesta institució, que vetlla per l’adequació de les disposicions legals a l’Estatut i a la Constitució, ha demanat que es defineixin amb més exactitud l’encaix urbanístic d’aquest projecte i la protecció als menors, en concret el seu accés als recintes de joc.

El Consell de Garanties Estatutàries ha emès el seu dictamen després que ICV-EUiA i la CUP demanessin que analitzés la modificació de la Llei 2/1989 sobre centres recreatius turístics i d’establiment de normes en matèria de tributació, comerç i joc, clau per fer realitat el projecte de Veremonte.

El dictamen inclou un vot particular de Marc Carrillo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra, qui aprecia que hi ha hagut un tracte singular que vulnera el principi d’igualtat, motiu pel qual sosté que aquest tracte s’hauria d’haver declarat inconstitucional.

Com estava previst, el pròxim 31 de maig tindrà lloc a Salou una manifestació contra BCN World. Serà el primer acte de la campanya #nojuguem, concebuda per conscienciar la ciutadania de riscos associats a aquest projecte, com ara l’increment de les addiccions joc, les abusives rebaixes fiscals al sector dels casinos, el canvi en el model de turisme familiar i vinculat al territori, i la gestió poc transparent del procés parlamentari de modificació legislativa.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari