En marxa Fíltrala, el portal de denúncia ciutadana anònima

La plataforma pretén que la transparència transformi la societat
Entrenament del Barça
Entrenament del Barça

Des del seu compte a Twitter els responsables de la darrera iniciativa per la transparència estan aclarint els dubtes dels piuladors interessats: “S’investiga, només acceptem relats sostinguts per documentació que pugui ser verificada/contrastada”. Aquest és l’esperit de Fíltrala, un nou portal web dirigit a la ciutadania espanyola concebut per rebre denúncies de manera anònima i contribuir, així, a fomentar la vigilància sobre el poder i la transparència.

 

Es nodrirà de materials restringits o censurats que tinguin “rellevància pública, científica, ètica, filosòfica, diplomàtica o històrica” i descartarà opinions, rumors i relats de primera mà, així com aquells materials que atemptin contra la privacitat excepte si exposen abusos, violacions o corrupció que afectin l’esfera pública.

 

El procés de publicació de materials de denúncia consta de cinc fases: enviament i recepció segons els requisits esmentats, verificació de la informació, redacció (i, si s’escau, neteja de contingut o meta-contingut que podria revelar la font), anàlisis, posada en context i difusió i, per últim, publicació amb el suport dels mitjans col·laboradors de Fíltrala. Aquests són, d’entrada, Eldario.es, La Marea, Diagonalperiódico.net i Mongolia.

 

L’organització sense ànim de lucre establerta a Bèlgica Associated Whistle-Blowing Press és la responsabl d’aquest Wikileaks espanyol que es manifesta apartidista, on també hi col·labora la comissió anticorrupció de la Red Ciudadana Partido X.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari