Ja hi ha una família instal·lada al bloc ocupat de Manresa

L'obra social de la PAHC omplirà aviat els 14 pisos de l'immoble
PAHC BAges
PAHC BAges

El Manolo i la Dora estan contents. No perquè sàpiguen on aniran de vacances durant la Setmana Santa sinó perquè després de mesos d’amenaces de deixar-los sense habitatge, des d’aquest diumenge ja tenen un sostre on refugiar-se. És al carrer Girona número 41 de Manresa, un immoble amb catorze pisos propietat del banc Mare Nostrum, els actius del qual s’ha quedat la Sareb, que aquest diumenge ha estat ocupat per l’obra social de la PAHC Bages.

Pels volts de les 19h una setantena d’activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages tapava l’entrada de l’immoble amb una pancarta, mentre un grup reduït forçava l’entrada principal i les catorze que donen accés a cadascun dels habitatges. Un cop dins l’edifici, tres patrulles de la Guàrdia Urbana i una dels Mossos es personaven a l’indret i identificaven Manolo i un parell de membres de plataforma.

Ells, i una quinzena d’activistes més han passat la nit a l’edifici. Aquest matí, mentre la família s’acaba d’instal·lar al pis, la PAHC començarà les negociacions amb serveis socials per al subministrament d’aigua, i amb el banc, per obtenir un lloguer social per als nous inquilins.

Manolo i els set membres que formen la seva família no viuran sols al carrer Girona, 41. Aquesta setmana entrarà la Núria, una dona de 60 anys que ha estat desnonada d’un pis de lloguer i que compta amb uns ingressos d’uns 400 euros mensuals. Durant la Setmana Santa és previst que entrin més famílies, fins a omplir el bloc, el segon que ocupa la PAHC Bages.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides