Caça de bruixes a Itàlia

Detenen el fundador de la Liga Veneta, entre altres històrics nacionalistes acusats de terrorisme i subversió
franco rocchetta
franco rocchetta

24 persones relacionades amb l’independentisme venecià han estat detingudes en les darreres hores a Itàlia acusades d’haver-se associat amb finalitat terrorista o amb la intenció de subvertir l’ordre democràtic. La policia transalpina assegura que els detinguts estaven preparats per dur a terme un violent aixecament armat i la instrucció judicial aprecia un marc circumstancial clar que apunta a l’existència d’una associació estable amb l’objectiu de crear “un nou estat regional” que seria “almenys temporalment autoritari“. “L’Aliança” és el nom donat a l’agrupació d’aquests moviments a favor d’independitzar el Vènet.

La investigació implica els detinguts en la fabricació d’armes, entre les quals destaca un tanc creat a partir d’un tractor cuirassat artesanalment i dotat d’un canó de 12 mil·límetres. La sospita és que es volgués utilitzar el vehicle durant les eleccions europees a la plaça de San Marco de Venècia, com els independentistes venecians han fet en el passat. Fonts de la investigació indiquen, a més, que els acusats pretenien que criminals albanesos els venguessin armes. No obstant això, altres fonts consultades per EL TRIANGLE discrepen de la versió oficial i apunten a una maniobra des de les clavegueres de l’Estat italià per desacreditar el secessionisme del Vènet.

El pare del nacionalisme venecià
Sigui com sigui, no es tracta d’una operació policial qualsevol. Destacats impulsors de la independència del Vènet han estat detinguts, entre ells el fundador de la Liga Veneta i exdiputat Franco Rocchetta, considerat el pare del nacionalisme venecià actual. Rocchetta va crear la Liga Veneta l’any 1978 i va ser un dels fundadors, l’any 1989, de la Lega Nord.

Altres detinguts d’especial rellevància són Lucio Chiavegato, president del partit secessionista Veneto Stato i impulsor de l’associació d’emprenedors LIFE, i Luigi Faccia i Flavio Contin, exmembres de la Veneta Serenissima Armata -secessionistes que van ocupar simbòlicament la plaça de San Marco amb un vehicle blindat el 1997-. Tanmateix la policia s’ha endut l’ordinador del periodista Gianluca Marchi, director del diari digital L’Indipendenza.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides