El Barça, castigat un any sense fitxar

La FIFA sanciona els blaugrana per haver infringit normatives de traspàs i inscripció de menors de 18 anys
Joaquim_Nadal
Joaquim_Nadal

La FIFA no permetrà que el FC Barcelona contracti nous jugadors fins al juny del 2015 i imposarà una multa de 370.000 euros al club blaugrana com a càstig per haver infringit la normativa de traspàs i primera inscripció de jugadors estrangers menors de 18 anys. En concret, la FIFA assegura haver constatat que el FC Barcelona va violar l’article 19 del Reglament sobre l’Estatut i la Transferència de Jugadors amb deu futbolistes menors de edat i que va cometre altres violacions de la norma amb altres joves jugadors, fets considerats per l’organisme que regeix el futbol mundial com a “infraccions greus”.

El cas Kakuta
Una possible escapatòria perquè el Barça es pugui reforçar en els dos pròxims períodes de fitxatges és invocar el cas del traspàs de Gaël Kakuta, un jove futbolista francès adquirit pel Chelsea. La FIFA va sancionar el club londinenc l’any 2009 després d’una denúncia del club d’origen del jugador, el Lens. Finalment, el recurs del Chelsea davant el Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS) va fer efecte i la sanció de dos anys va ser anul·lada.

Menys sort -en un cas diferent, això sí-, va tenir el Nantes, amb el traspàs d’Ismael Bangoura, jugador que va contractar amb 29 anys de l’Al-Nasr dels Emirats Àrabs Units. La FIFA va determinar que el club francès havia induït el futbolista a trencar el seu contracte i el cas va passar pel TAS i la Justícia suïssa, que va ratificar la sanció del Nantes: no poder fitxar fins a l’estiu del 2015.

El Barça, que ja va veure bloquejada la incorporació de sis futbolistes menors d’edat al seu futbol base fa un any, haurà de renunciar a reforçar la primera plantilla amb jugadors d’altres clubs si no troba la manera d’evitar la sanció de la FIFA. La impossibilitat de fitxar afectaria la contractació d’un nou defensa central -Carles Puyol deixarà el club- i complicaria la incorporació del nou porter Marc-André ter Stegen, si el compromís entre ell i el Barça és només verbal. Aquest mateix problema afectaria l’arribada del jove croat Alen Halilovic, oficialitzada fa uns dies, si el seu contracte no ha estat dipositat. En canvi, la sanció no impediria el Barça incorporar un nou entrenador si Gerardo Martino no continua.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides