El cap de setmana de les reivindicacions

Les manifestacions a Barcelona i Madrid constaten el malestar social
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Un bon grapat de manifestacions tindran lloc aquest cap de setmana a Madrid i a Barcelona per protestar contra les retallades, els desnonaments i les lleis polèmiques, com la de l’avortament. Mesures com aquestes han generat una situació exasperant per a gran part de la població, que demana un cambi de rumb radical.

A Madrid, més de 35 manifestacions s’aplegaran aquest dissabte en el marc de les Marxes per la Dignitat. Els participants s’han mobilitzat per oposar-se a les polítiques que atempten contra els drets humans i la justícia social, al pagament del deute, a les retallades, a la corrupció i a la repressió.

Aquesta trobada rebrà una resposta contundent per part del govern madrileny, que mobilitzarà 33 grups d’unitats d’intervenció policial que sumen 1.650 agents antiavalots. Aquest desplegament supera el de 1300 agents del 25-S, el de 1400 efectius de la convocatòria Rodea el Congreso i el de 1500 agents de la manifestació contra les retallades del 23 de febrer del 2013.

A Barcelona, les manifestacions seran d’allò més diverses. Una d’elles, convocada contra el feixisme i el racisme, a tocar de les eleccions europees, tindrà lloc a la Plaça Universitat, on es demanarà l’enfortiment de l’oposició al racisme i a l’extrema dreta. Al barri de Sants, a les 12 del matí, la ciutadania s’unirà per oposar-se al desallotjament del centre social de Can Vies, un espai dedicat al veïnat durant més de 17 anys.

La setmana vinent, a més, hi ha convocades dues manifestacions a Tarragona i a Barcelona promogudes per les plataformes Aturem BCN World i Stop Pujades, amb l’objectiu d’impedir la creació del complex que es preveu supleixi Eurovegas i contra les pujades pels preus del transport públic, respectivament.

Els convocants i impulsors de les marxes previstes els dies vinents són tan diversos com ecologistes, plataformes contra les polítiques bancàries, sindicats de treballadors, plataformes veïnals i agrupacions d’usuaris indignats.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari